Wandelen langs kunst en objecten bij verhalen in Stramproy

 

 

            

                                                                                                                        

Wandelen langs kunst, objecten bij verhalen in Stramproy

Op zaterdag 2 september is er een wandelroute langs diverse kunstzinnige objecten in Stramproy. Deze wandeling van ruim 4 kilometer zal u gedurende 2 uur langs meerdere grote en kleine bijzondere objecten en kunstwerken voeren, waar telkens een verhaal bij wordt verteld. De tocht is in het teken van 100 jaar kerkgebouw. Daardoor zitten er diverse religieuze kunstwerken in de route, maar ook hedendaagse objecten van Piet Schoenmakers, Els Maes, Truus Coumans of Cor van Geleuken komen aan bod. De Stichting Heijerkapel heeft diverse kunstwerken in beheer en onderhoud. De Heemkunde heeft her en der passende verhalen opgedoken. Er is heel veel te vertellen, dus ook veel te beluisteren. In feite zijn er 5 clusters in het dorp die worden aangedaan, bij de Zaal, het Herdenkingsmonument, het “Klooster”, buiten de Kerk en de begraafplaats. Op de route liggen 40 monumentjes of kunstwerkjes, te veel om allemaal te bespreken. Daarom zal de gids hier een selectie uit kiezen, om zo zijn ronde met persoonlijke noten in te vullen. De tocht begint om 13.30 uur op de begraafplaats, waar ook parkeergelegenheid is. Daar eindigt de route ook, en zal er nog speciale aandacht zijn voor het graf van oud burgemeesters Donders, want ook daar is een speciaal verhaal over te vertellen. Deelname is geheel gratis, en dat voor een waardevolle tocht !