Kaartverkoop van buitentoneel “Euver de Grens” gestart

Per 1 maart is de kaartverkoop van het grote buitentoneelstuk “Euver de Grens” gestart. In totaal zijn er 10 voorstellingen van dit spektakelstuk van regisseur Johan Korten en schrijver Frits Criens. Die beginnen op 14 september, en de laatste voorstelling is op 26 september, alles bij de Broekmolen.

Via de website www.buitentoneelstramproy.nl kan men digitaal kaarten kopen.

Eindelijk zijn er kaarten verkrijgbaar voor de tien voorstellingen van ‘Euver de grens’. Een bijzondere eenmalige productie over de levendige smokkel en sluikhandel in de vorige eeuw.
De prachtige natuurlijke omgeving op de grens van Stramproy, Molenbeersel en Bocholt wordt in september 2022 het decor van een spectaculair buitentoneel. Een realistische voorstelling met waargebeurde ingrediënten en anekdotes van smokkelverhalen die zich in deze omgeving hebben afgespeeld.
De Nederlandse én Belgische toneelspelers hebben na een korte stop vanwege de beperkende coronamaatregelen weer vol enthousiasme de repetities hervat. Ieder in zijn eigen dialect vertolken zij de personages van molenaar, smokkelaar of handelaar. Blijven ze uit de handen van de commiezen en gendarmes. Hoe stonden de vrouwen in die tijd hun mannetje en was er ruimte voor een prille liefde?
De voorstelling wordt elke avond voorafgegaan door een theaterwandeling die je meeneemt naar de tijd van toen. De wandeling trekt langs historische portretten die letterlijk tot leven komen.
In de weekenden rondom de voorstelling is een expositie te bezichtigen die tot stand komt met medewerking van de omliggende heemkundeverenigingen en het smokkelmuseum. Voor de schoolgaande jeugd is een educatief lesprogramma beschikbaar bestaand uit digitaal pakket aangevuld met een mooi lesboek. Daarnaast worden er smokkeltochten georganiseerd in de schemering van de avond voor de jongeren.
Kortom een compleet project voor alle leeftijdsgroepen.
Voor meer informatie: www.buitentoneelstramproy.nl

Gelet op de grote belangstelling is niet lang wachten met kaartjes kopen, zeer aan te bevelen….