Aftrap buitentoneel “Euver de Grens” met hele organisatie

Op zaterdag 3 juli 2021 was de officiële aftrap van het project “Euver de Grens”. Daarin staat een groot buitentoneel gepland in september 2022, met een aantal rand-evenementen. Voor de 45 spelers, waarvan 15 uit België, was het een eerste kennismaking met elkaar, en met de locatie waar gespeeld gaat worden : de Brookmeule. Behalve toneelspelers, waren ook alle hulptroepen uitgenodigd, zoals toneelmeesters, kleding-, grime- en kappershulpen, regie-assistent, soufleuse en productieleider. Daarnaast waren ook vertegenwoordigers van deelnemende verenigingen aanwezig. Samen met het bestuur en de leden van de commissies was het een groot en bont gezelschap. Door schrijver Frits Criens werd verteld over het spelen in zo’n grote productie. Regisseur Johan Korten (vanne Braobenjer) reikte aan alle spelers het “boekje” uit, waarin elk personage werd toegelicht. Dat werd een lichtvoetig en amusant verhaal, waarin grote delen van het stuk al werden toegelicht. De hele groep was ruim 80 personen groot, die met elkaar een gezellige middag beleefden, en alvast sfeer konden proeven van de locatie, het toneelstuk en de groep.
Kaarten zijn er voorlopig nog niet, eerst gaat me repeteren, de organisatie verder inrichten en kijken of er subsidies en sponsoren kunnen vinden. Want 10 optredens voor 400 mensen vraagt grote investeringen, die afgedekt moeten worden. Zodra er kaarten beschikbaar komen, zal dat weer gecommuniceerd worden.