NL Doet in Stramproy op 29 mei

 

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. De gedachte achter die actie is heel erg mooi, dus reden voor de Dorpsraad om ook de handen uit de mouwen te steken. Niet als aangemelde actie, géén subsidie, maar gewoon een paar dingen doen in het dorp.

De eerste actie was in de Krukkestraat – Boonenstraat, waar al jaren het struikgewas voor verkeersonveilige situaties zorgde. Het duurde even voordat duidelijk was op wiens grond de enorme coniferen en dennen stonden, maar toen dat duidelijk was, ging het los. Jan van de Vorst haalde de struiken uit de grond, en chauffeur Driek voerde bijna 2500 kg. groenafval af. Ad, Henk, Mark en Frans hielpen Tessi met het fatsoeneren van de “lege” tuin. Nu is de situatie veel veiliger en open. Als beloning heerlijke vlaai, en een tevreden buurt. Jan van de Vorst : erg bedankt voor je hulp !

Daarna volgde een kleiner klusje, maar wel met erg zichtbaar resultaat. Op de Neelestraat staat een bankje in het groen. Het groen was echter zo ver opgerukt, dat het bankje amper meer zichtbaar was, en helemaal niet meer te gebruiken. Nu is het ontdaan van de overwoekerende grasstengels, en kan je er weer even zitten, uitrusten en genieten van de hazen die hier regelmatig rondhuppelen.

De afsluiting werd gevormd door “Schone Kunst” het jaarlijkse poetsrondje langs diverse Roojer kunstwerken. Als eerste werden de nonnen bij de Zaal weer eens lekker geschrobt. Het beeld is nu weer groen, poep- en jeukvrij. Daarna volgden vele bankjes, zowel bij de Zaal, als in het park, als op het Kerkplein en bij Rust in Rooj. Je kunt nu weer lekker zitten en genieten van Roojer uitzichten. Of samen lekker op het “buurt-benkske” om te buurten.

Na gedane arbeid was het goed rusten op het terras van de Maroy Bar, waar het snel volliep nadat wij het terras geopend hadden. En zo was NLdoet in 2021 toch weer een mooie dag.