Buitentoneel Stramproy heeft nieuw bestuur

Er zijn vergevorderde plannen om in 2022 in Stramproy een groot buitentoneel te organiseren. De bedoeling is om dit culturele evenement bij de Broekmolen op locatie uit te gaan voeren, voor in totaal zo’n 4000 toeschouwers. Schrijver Frits Criens en regisseur Johan Korten (Johan van de Braobenjer uit Stramproy) vormen al meerdere jaren een zeer succesvol duo voor dergelijke projecten. Recentelijk hebben ze samen geschitterd in de oorlogsuitvoering “Vossen van de Spik”. In de voorbereiding heeft de Dorpsraad Stramproy het voortouw genomen om een organisatie op poten te zetten, die dit evenement wil gaan organiseren. Op donderdag 26 november 2020 werd het stokje letterlijk overgedragen aan het nieuwe bestuur van Stichting Buitentoneel Stramproy (i.o.). Voorzitter Jan Scheres ontving een voorzittershamer van Dorpsraad-voorzitter Frans Henderikx. In totaal 9 mensen gaan deze Stichting bij de notaris oprichten, en nemen de organisatie van het Buitentoneel ter hand. De samenstelling is :

Jan Scheres (voorzitter);

Bertha Verhaag (secretaris);

Wilfred Huijerjans (penningmeester);

Frans Henderikx (vice-voorzitter);

Johan Korten (toneel);

Cor Verkoelen (terrein & techniek);

Ton Lemmen (overheid);

Rex Pyka (lid) en

Carolien Moonen (lid).

Het toneelstuk is al geschreven en bewerkt onder de titel “Euver de grens”. Het speelt zich af pal op de grens tussen België en Nederland, waar smokkel, stroperij en onderling geplaag aan de orde van de dag zijn. Hollandse, protestantse komiezen, Roojer katholieke vrouluu, Belgische handelaren en erm, mer waerse beurkes : een mix die garant staat voor veel levendigheid…..

Het bestuur gaat enthousiast aan de slag, maar zoekt (altijd) handige hulp. Ben jij goed in PR en marketing ? Kan jij goed op zoek naar sponsoren ? Wil jij deel uit maken van een unieke organisatie, in één van de werkgroepjes ?  Ook Belgische toneelspelers zijn nog van harte welkom ! Laat maar van je horen, bij iemand van het bestuur, dat hierboven vermeld is. Ook de Dorpsraad Stramproy kan je verder helpen. Zie www.dorpsraad-stramproy.nl.