Nieuw uitgave “Royer Laesplênkskes”

Deze week geeft de heemkundevereniging Stramproy een nieuw leesplankje uit. Met een 18-tal typische Rojer woorden, ook deze keer weer samengesteld door Lei Steijvers en prachtig geïllustreerd door Els Maes. De 2 eerdere “Royer Laesplênkskes” werden uitgegeven in 1997 en in 2005 en zijn een begrip binnen en buiten Stramproy. Deze zijn inmiddels allemaal uitverkocht!
De titel (Royer) en opmaak van dit derde plankje is bewust gelijk gehouden aan de vorige twee plankjes, zodat ze samen een mooie eenheid vormen.
 
Het nieuwe Royer Laesplênkske: De bijvoeglijke vorm van Rooj is met de huidige spellingsregels Rojer of Roojer, beide zijn goed legt meester Lei desgevraagd uit.

Drie leesplankjes in één dorp! Nergens in Limburg is dit te vinden! Uit verhalen weten wij dat de laesplênkskes op vele plekken in de wereld te vinden zijn.  Met name bij mensen die geëmigreerd zijn en nog graag  een aandenken aan hun vroegere woonplaats hebben. Ook is het zo dat deze plankjes het uitstekend doen als cadeau bij een verjaardag of Sinterklaas. Dus ben er op tijd bij!  

Op veler verzoek heeft de heemkundevereniging besloten ook plankje 1 en 2 opnieuw uit te  geven in een iets beperktere oplage en aangepast aan de huidige spellingsregels.

De Royer Laesplênkskes zijn te koop bij boekhandel Benelux vanaf 11 november en kosten 10 euro per stuk.