Het mysterie van het groene bord

Nu de corona-perikelen zorgen voor veel thuiswerk en weinig activiteiten in de avonduren, gaan heel veel mensen aan de wandel. En dan zie je nog eens wat…. Wat hebben we toch een mooie natuur in Stramproy ! Mooie wandelpaadjes, een ree met kalf of ganzen met kuikens. Er is zelfs al een bever met 4 (grote) jongen vastgelegd op camera. Hieel sjoeen allemaol…. Maar soms denk je toch dat het net iets mooier kan. Je ziet best veel zwerfafval, blikjes, plastic en zakjes. Of wat te denken van een verkeersbord dat helemaal onder het groen zat. Dit bord staat op de hoek Crisstraat – Horsterweg, bij het dennenbosje aldaar. Na een publicatie hierover in het Blaadje Stramproy, zagen wij vrijwel direct daarna dat het bord was schoon gemaakt. Zou de gemeente zich een beetje schamen over hun onderhoud ? Nou…….. dat zullen we niet te weten komen. Wat we wel weten is dat de 13-jarige Stijn Huijerjans, inmiddels ook lid van de Jeugddorpsraad, zelf met water en zeep aan het boenen is geslagen ! Het bord ziet er weer keurig uit, en het schrobben ging zo stevig dat de verf “dun” is geworden. Maar Stijn heeft zich van zijn beste kant laten zien, en heeft het moot “Niet lullen maar poetsen” wel heel letterlijk opgenomen. Stijn : geweldig !

!!