Ook beide grensovergangen Bocholt-Stramproy dicht

Nadat gisteren de gemeente Kinrooi de grens bij Helmuskesstraat en Breivinstraat sloot voor sluipverkeer heeft ook de gemeente Bocholt vanmiddag beide grensovergangen tussen Stramproy en Bocholt gebarricadeerd.

De maatregelen tegen het Coronavirus verschillen tussen België en Nederland. Terwijl voor Belgen het devies vooral luidt: #BlijfInUwKot, worden de Nederlanders gevaarlijk vrij gelaten is de heersende mening in België.

Terwijl deze foto op de Grensweg word gemaakt stopt er een auto met Belgisch kenteken. De Bocholtse is duidelijk verrast:”Hoe moet ik nu op mijn werk in Haler geraken?”

 

Gistermiddag werd de grens bij Helmuskesstraat en Breivinstraat afgesloten:

Op deze plek bloeide enkele weken geleden nog het krokuslint ter herinnering aan de Dodendraad uit de 1e Wereldoorlog. Op het einde van deze oorlog teisterde de Spaanse griep de hele wereld, inclusief Stramproy.