Rooj helpt Rooj

Helaas nu ook weer een bericht over corona….
Dat virus houd de wereld in zijn greep, en ook in Stramproy zijn de gevolgen zichtbaar en voelbaar. Voor ouderen of kwetsbare inwoners is de isolatie ontwrichtend, en raken ze alle contact met de omgeving kwijt. De dagelijkse dingen kunnen soms niet meer gedaan worden, zoals boodschappen halen, de hond uit laten of een boek halen. Het gebruikelijke praatje met medemensen is ook lastiger geworden. De beelden van TV en internet hebben jullie vast ook gezien.
Inmiddels zijn er diverse mooie initiatieven om als buren, familie, vrienden of samenleving daar iets aan te doen. De boodschappen doen, de hond uit laten of gewoon even bellen, skypen of appen. Medicijnen halen, of pannetje eten brengen, of als chauffeur gaan fungeren voor de bereider van maaltijden.
Ook in de gemeente Weert ontstaan tal van initiatieven, net als in Limburg of op internet. Daarom vroegen wij ons af of een soortgelijk initiatief in Stramproy ook passend zou zijn? Nu lijkt dat nog niet echt nodig, maar deze situatie zal zeker nog weken aanhouden.
Zouden we een soort uitzendbureau kunnen organiseren, waar we aan de ene kant “vraag” verzamelen, en aan de andere kant “aanbod”. Omdat we dat lokaal kunnen doen, is de match misschien makkelijker te maken dan bij een Weerter, Limburgse of digitale organisatie.

Als Dorpsraad hebben we dit opgepakt. Nu blijkt, dat Punt Welzijn in weert de complete organisatie hiervoor heeft opgezet! Vraag en aanbod incl. alle bijbehorende zaken worden daar geregeld.

Als dorpsraad hebben we daarom de samenwerking gezocht met Punt Welzijn. Wij gaan zorgen voor bekendheid en ondersteuning. Punt Welzijn regelt de koppeling tussen vraag en aanbod en andere zaken zoals bijvoorbeeld een instructie voor de vrijwilligers. We streven ernaar, dat hulpbehoevende mensen in Stramproy ook door Roojer vrijwilligers geholpen worden! Dus ook Roojer vrijwilligers: meld je aan bij Punt Welzijn!

Mocht je nog vragen hebben, dan mag je altijd contact opnemen met de dorpsraad door een email te sturen naar info@dorpsraad-stramproy.nl!