Beursplein staat in de startblokken

Op zondag 11 juni is het zover : het Beursplein en het Feestplein gaan plaatsvinden.

Stramproy is een levendig dorp, met heel veel verschillende verenigingen. Daar kan iedereen zijn ontspanning zoeken en zich inzetten als vrijwilliger of bestuurder.
Tenminste voor een groot deel van de inwoners.

Anderen kunnen of willen dat niet of weten soms niet van de mogelijkheden om deel te nemen, of mee te helpen.

Om geheel vrijblijvend en gratis kennis te maken met de rijkdom aan verenigingen in het dorp, zal er op zondag 11 juni van 13.00 tot16.00 uur een “Beursplein” zijn op het Kerkplein. Daar laten 36 verenigingen zien wat ze allemaal doen en waar en wanneer je daar voor terecht kan in het dorp. In diverse kraampjes presenteren deze clubs zich aan het publiek. Ook verstrekken ze informatie en gaan met je in gesprek als je dat wilt. Zo krijg je heel makkelijk en laagdrempelig allerlei informatie over activiteiten die je kan ondernemen in Stramproy, ook als je net iets verder weg woont.

Misschien gaan je ambities nog verder en wil je ook als vrijwilliger iets leuks gaan doen in het dorp. Dat kan bij al die verenigingen, maar ook in een nieuwe poule van vrijwilligers. Inmiddels is er al een grote groep van handige Harries en technische Thea’s, waar ook nog plek is voor aanvulling. Deze technische groep ondersteunt bij (éénmalige) activiteiten in het dorp. Daarnaast willen ook zo’n groep gaan oprichten, die los van verenigingen op afroep en vrijwilliger hulp biedt, in de horeca of als verkeersregelaar of andere gevraagde klussen bij evenementen. Er ontstaat zo een groep mensen die bij activiteiten een handje willen helpen. Vrijblijvend en als het uitkomt.

Heb je interesse in een bestuursfunctie ? Ook dan is dit Beursplein iets om te bezoeken. Er zijn diverse verenigingen die bestuursleden zoeken, want vele handen maken licht werk. Ter plekke is er centraal een soort vacaturebank, waar overzichtelijk is waar er behoefte is voor aanvulling van bestuur of werkgroepen van een vereniging. Voor al die vacatures is er een “banenbeurs” waar voorzitters, penningmeesters, secretarissen, baanmeesters, scheidsrechters, horecahulp, schutters en muzikanten gezocht worden. Mocht er iets tussen zitten voor je, dan kan er bij de marktkraam van die vereniging verdere informatie krijgen.

Aan het einde van het Beursplein, starten we met het Feestplein. Er is muziek uit de jaren 60 en daarna ook nog uit de jaren 90. Ook te zien op een groot beeldscherm.

Er is een drankje en een hapje te koop, zodat we er samen nog een gezellige middag en avond van kunnen maken. Van 16 tot 21 uur is er zo reuring op het Kerkplein, waar je ook terecht kan als je niets met de verenigingen wil doen.

Alle reden dus om 11 juni op je kalender en agenda te zetten. Kom naar het Kerkplein in Stramproy om er een gezellige middag van te maken.

Video’s van artiesten uit de jaren 60 en de jaren 90 !