Kom (opnieuw) luisteren naar Da Capo !

Drukke periode voor Da Capo
Wij hebben een drukke 1e helft van mei achter de rug. Op donderdagavond 4 mei zongen we onder een lekker zonnetje enkele stemmige nummers tijdens de dodenherdenking. Zondag 7 mei hadden we een heerlijk optreden in onze mooie kerk tijdens het eeuwfeest van die kerk. We kregen na afloop van beide optredens veel complimenten van de toehoorders, de sfeervolle nummers ontroerde soms. Na de gewone donderdagavond repetitie volgde op zaterdag 13 mei zelfs nog een repetitiedag, samen met het voorjaarskoor. Dit alles ter voorbereiding op de grote optredens in juni.

Wat is dat voorjaarskoor alweer?
Ons koor Da Capo (Stramproy Vocaal), het grootste van de gemeente Weert, telt normaliter ongeveer 70 zangers. Sinds februari repeteren er maar liefst nog eens bijna 20 zangers extra mee in het succesvol project dat we voorjaarskoor hebben genoemd. Zij hebben gebruik gemaakt van de (gratis) mogelijkheid om te ervaren hoe fijn het is om in koorverband te zingen. Iedereen: dirigente Veerle, de huidige koorleden en de aspirant koorleden: allen zijn ze erg tevreden. Het niveau is opmerkelijk goed, er zitten ook diverse heren (bassen) bij én er is sprake van verjonging.

Wat gaat er in juni allemaal gebeuren?
Op 11 juni vindt op het kerkplein het beursplein plaats. Vele plaatselijke verenigingen presenteren zich daar aan het Roojer publiek en uiteraard kunt u ons daar ook ontmoeten.
Vervolgens treden we zondagmiddag 18 juni, samen met twee andere koren, op in het “Openluchttheater Thorn”. Een korenmiddag in het sfeervolle Witte stadje die u niet mag missen. Voor meer informatie én voor tickets gaat u naar www.openluchttheaterthorn.nl .De afsluiting van het voorjaarskoor vindt dan vrijdagavond 23 juni plaats in het Munttheater in Weert. We treden dan op tijdens het jubileumconcert van de Shantygroep Aan Poal 60 uit Nederweert. Hopelijk hebt u al kaartjes want dit bijzondere concert is wel al uitverkocht.

U komt ook (weer)?
Hebt u ook genoten van onze optredens begin mei en wilt u ons nogmaals én langer horen? Dat kan dus binnenkort maar als u geen kaartjes heeft voor 23 juni koop dan zo vlug mogelijk tickets voor 18 juni in Thorn. Het worden twee spannende optredens, zeker voor de mensen van het voorjaarskoor. Maar er is zo hard gewerkt en we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. “Wae zeen os”