Film “Euver de Grens” komt op provinciale zender L1 !

 

 

Film van Buitentoneel “Euver de Grens” komt op L1.

Na lang proberen, lijkt het nu toch te gaan lukken : De prachtige film van het buitentoneelstuk “Euver de Grens” gaat uitgezonden worden door de provinciale zender L1. Tijdens de 10 uitverkochte uitvoeringen in september 2022 bleek al dat we hier een prachtig stuk aan het maken waren. De entourage van de uitgelichte Broekmolen, de spelersgroep, de paarden, kalveren, ezel en honden, het oude (soms onbeschofte) dialect van de diverse grensdorpen en de ontroerende muziek. Alles leek te kloppen. Het stuk bevatte elementen van smokkel, stroperij, opbloeiende liefdes, ondeugende streken, maar ook verdriet en vreemdelingenhaat. Tussendoor speelde het oprichten van de lokale voetbalclub Brevendia ook nog een rol, nu precies 100 jaar geleden. Een waar schouwspel, waar we zo veel mooie reacties van het publiek op kregen.

Door MAECE Media is dit stuk met 5 camera’s vastgelegd in een film. Die bleek ook goed aan ter slaan, tijdens vertoningen in 8 volle zalen in de winter.

En nu dan mag het hele Limburgse publiek via L1 gaan kijken naar deze productie onder leiding van Johan (de Broabenjer) Korten, regisseur en Frits Criens, schrijver van het stuk.

Doordat L1 het precies in hun programmering moet passen, is er (helaas) wel wat geknipt in het stuk, om er twee delen van 55 minuten van te maken. Toch blijft de essentie van de uitvoering bewaard. De uitzending is gepland op 2e Pinksterdag, in twee delen van 55 minuten. Op dit moment wordt de film bewerkt en gedeeld in twee stukken van 55 minuten, maar we gaan er van uit dat op 29 mei de hele regio Euver de Grens kan kijken.

We zijn zeer benieuwd naar de reacties van het publiek uit andere delen van onze provincie…

En naar die van u natuurlijk !