Apollonia bier gebrouwen voor jubileum kerk

   

 

Apolloniabier gebrouwen voor jubileum Roojer kerk

Het jaar 2023 is nog maar net begonnen, of er is alweer iets speciaals te melden. Het gebeurt namelijk niet vaak, dat er voor een kerk een speciaal bier gebrouwen wordt. Vanwege het 100 jarig bestaan van het huidige kerkgebouw in Stramproy heeft het feest comité besloten om Apolloniabier te laten brouwen. Dat is namelijk een van de twee patroonheiligen van de Roojer parochie, en tevens ook van de tandartsen !

Dit blonde speciaalbier is ontwikkeld door een groep amateurbrouwers van de Nijsmolen. Die hebben allerlei recepten uitgeprobeerd, en een eerste proef laten keuren door het kerkbestuur en pastoor Amal. Met diens goedkeuring kon weer een stap gezet worden. Na de ontwikkelfase was het op dinsdag 3 januari zaak om hier een echt groot brouwsel van te maken, in de Stadsbrouwerij in Weert. Helaas is brouwerij Maes vertrokken uit Rooj, dus we moesten de beek over.

Nu nog even een week of 4 wachten, en dan kan deze heilige ook geproefd worden. Het zal hoe dan ook goed helpen bij kiespijn…. Als je er dan maar genoeg van drinkt !

De presentatie van het bier is op donderdagavond 9 februari in de Maroy Bar in Stramproy. Op die avond wordt ook de aftrap gegeven van het jubileum-jaar 2023 van de bouw van de kerk zoals die nu is. Indien het Apolloniabier bier goed bevalt, zal er in het najaar ook nog een bier volgen voor de tweede patroonheilige St. Willibrordus. Dat wordt dan een donkere en zwaardere variant, om de herfst en winter mee door te komen. Het bier is in een kleine oplage gebrouwen, en zal een beetje een collectors-item worden, een hebbe dingetje. Voor liefhebbers zaak om er meteen bij te zijn.

Verkoop zal lopen via meerdere evenementen en ook via het winkeltje in de kerk : ’t Österke.