Opening foto-expositie Stramproy in 1954

     

 

 

Op 26 november is de fototentoonstelling over de inwoners van Stramproy in 1954 geopend. Ruim 300 gezinnen en hun woonhuis of boerderij staan op oude foto’s, en geven een prachtig historisch kijkje in het leven van ruim 70 jaar geleden.
Voor de ouderen is het een feest van herkenning, maar ook voor de jongeren zijn er zeker foto’s te zien die ze herkennen. Huizen en boerderijen die er nu ook nog zijn. Jeugdfoto’s van opa, oma of je eigen ouders zijn er volop te zien. Een monnikenwerk om die allemaal te verzamelen, dat is uitgevoerd door Ad Maes (Hurmes) en Bér Geelen (Altweerterheide).
Zelfs de opa van Max Verstappen, op een racefiets, is vastgelegd op de gevoelige plaat. Een grote aanrader om daar eens te gaan kijken. Het boek dat hierover gaat verschijnen in april is ook te bestellen in de Zaal in Stramproy. Zaterdag 26 en zondag 27 november open van 10.00 tot 18.00 uur.