The Classics en Minions bij Buitenbioscoop in Stramproy

Het gaat er dan toch van komen!

Met het 50-jarig jubileum in 2017 op het kerkplein in Rooj nog vers in het geheugen staat er op zaterdag 16 oktober 2021 een nieuw Classics-evenement gepland op dezelfde locatie. We gaan dan terug in de tijd naar mei 1987 toen in manege “Hense Koeëb” het 20-jarig bestaan van de Classics werd gevierd. De manege was omgebouwd tot een heuse concertzaal en ik herinner me nog de geur van paarden vermengd met bierlucht van vers getapte pilsjes.

Een fantastische avond waarbij drie formaties waren samengesteld namelijk de beginformatie van de jaren 60, de succesformatie uit de 70er jaren en de formatie uit de jaren 80 die op dat moment nog actief was. Het was heel bijzonder dat alle jongens die bij de Classics hebben gespeeld toen op die avond op het podium stonden.

Van het 20-jarige jubileum zijn destijds video opnames gemaakt en er is ongeveer 3 uur beeldmateriaal beschikbaar waarvan een 2,5 uur durende film is samengesteld. Tot voor kort mochten deze beelden niet in het openbaar getoond worden, maar dankzij de niet aflatende ijver en enthousiasme van Johan Keijers is dit embargo opgeheven en heeft hij samen met Classics-museum beheerder Sjaak Lenaers een film samengesteld met daarbij unieke, nooit vertoonde beelden van die avond. Die film zal worden vertoond op een groot scherm in een “Open air” setting op het kerkplein in Stramproy.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een prachtige avond van te maken en het toen aanwezige publiek kan nog eens zien hoe zij en wij er 34 jaar geleden uitzagen.

Tot slot wil ik mijn dank uitspreken aan eenieder die hieraan heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken en ik ben er trots op dat zoveel jaar na dato de Classics-muziek nog steeds leeft.

Harrie Broens

Naast deze mooie registratie van het 20-jarige bestaan van The Classics hebben we natuurlijk ook aan de jeugd gedacht. De Minions waren onderdeel van de voorstelling in 2016 en komen dit jaar terug met “Verschrikkelijke Ikke 3”. Volop lol en plezier voor de jeugd, maar ook leuk voor de ouders.

De toegang is gratis. Wel moet iedereen vanaf 13 jaar oud bij de ingang van het terrein een QR-code, vaccinatiebewijs of geldige test laten zien.

Kom op tijd voor een goede plaats en neem je eigen stoel mee om zeker te zijn van een zitplaats; we kunnen maar een beperkt aantal stoelen ter beschikking stellen.