Volleybalcompetitie stilgelegd

Tijdens de persconferentie van 13 oktober zijn er strenge coronamaatregelen afgekondigd die ook gevolgen hebben voor de sport. Zo worden de volleybalcompetities, ook die van de eredivisie- en jeugd, vanaf 14 oktober voor tenminste vier weken  stilgelegd. Begrijpelijk maar toch heel erg jammer voor de teams van Stravoc die de competitie zo goed waren begonnen.
Er zijn vier wedstrijden gespeeld en zowel bij de dames- als bij de heren mag gesproken worden van een prima start. De eerste teams, die bezig waren aan een moeizaam seizoen 2019-2020,  bleven na het stoppen in maart gehandhaafd in resp de eerste en derde divisie. De beide tweede teams mochten zelfs promoveren naar de promotieklasse.
Het eerste damesteam staat in het nieuwe seizoen nu zelfs op een tweede plaats, in een stand in de eerste divisie die overigens wel wat vertekend is omdat al diverse duels uitgesteld waren. De andere teams, dwz heren-1, heren-2 én dames-2, staan allen op een mooie middenmootpositie. Nu zelfs de trainingen moeten stoppen (muv de jeugd tot 18 jaar) zijn we vooral bang dat de flow onderbroken wordt.  Natuurlijk is er alle begrip voor de maatregelen en om meerdere redenen, voorop natuurlijk terugdringen van het virus, hopen we dat de maatregelen na 11 november weer versoepeld kunnen worden. De competitie is nog vers dus het inhalen van duels is dan nog wel mogelijk. Als het onverhoopt toch langer gaat duren komt een goed competitieverloop echter in het gedrang.